Minister Schippers wil homofobie knock-out toedienen

Om het op en rond de sportvelden veiliger te maken, moeten geweld en intimidatie, maar ook homofobie worden aangepakt. Die boodschap gaf minister Edith Schippers (Sport) zaterdag bij de aftrap van het homovoetbaltoernooi ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’, dat onderdeel is van Roze Zaterdag in Utrecht.

Minister Schippers vindt dat homofobie en -pesterij in de sport moeten worden tegengegaan. Volgens haar haken voetballers nog te vaak af omdat ze zich toch niet veilig genoeg voelen bij een sportclub. De minister roemde de aanpak van de KNVB, die met het plan ‘Voetbal is voor iedereen’ nadrukkelijk de aandacht vestigde op de acceptatie van homo’s in het voetbal.

De bewindsvrouw zou het toejuichen wanneer homoseksuele topsporters openlijk voor hun seksuele voorkeur durven uitkomen. “De beker in de handen van of de gouden medaille om de nek van de topsporter die er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is, doet de foute kleedkamerhumor of de homo-onvriendelijke scheldkanonnades langs de lijn verstommen. Laat je zien en horen in kleedkamer, sporthal, sportveld en sportprogramma. Kortom, laten we de homofobie in de sport de knock-out toedienen!”

Dit vind je misschien ook leuk...