ADO Den Haag laat kostbare punten liggen in Leeuwarden

Met Sander Houtkoop jn de basis, in plaats van de zieke Mike van Duinen trad de groen-gele
formatie aan in Leeuwarden. Zonder de steun van Haagse supporters na de ongeregeldheden vorig seizoen.
De Hagenaars begonnen voortvarend. In de 3 minuut zet Sander Houtkoop spitsMichiel Kramer meteen in een mooie positie, maar hij kan net niet genoeg draaien om hard in te kunnen schieten. Zeven minuten later een prachtige aanval viaAaron Meijers. Michiel Kramer neemt de bal uit de voorzet in 1 keer op z’n slof maar raakt snoeihard de lat. Uit de tegen counter schiet Ogbecha voor de Friezen op de lat. Slechts 18 seconden tussen deze twee momenten. In de 21ste minuut van het levendige duel, vol met defensieve fouten, scoort Cambuur bijna bij de eerste paal, rechtstreeks vanuit een corner, maar doelman Hansen is er op tijd bij en keert de bal vlak voor de lijn.
Een minuut later verlaat Giovanni Zuiverloon geblesseerd het veld en komt er een eerder dan gepland de rentree van Timothy Derijck, die vlak daarna over het vijandelijke doel kopte. Cambuur zette vervolgens iets aan. Vijf minuten voor rust werd een nietszeggend schot van Erik Bakker, door Wilfried Kanon van richting veranderd, waardoor Hansen kansloos was 1-0. Dat was ook de ruststand.
Na de thee was het de opvallend aanwezige Timothy Derijck die eerst met een ferme kopbal doelman Nienhuis beproefde en twee minuten laten uit een corner vlak naast kopte. Het spel golfde op en neer. Een fout van de Friese defensie stelt Malone in staat om Michiel Kramer in vrije positie te brengen. Die speelt Nienhuis met een fraaie kapbeweging uit en scoort in de 52ste minuut de 1-1!
Twee minuten later ziet Wilfried Kanon de spurtende Sander Houtkoop. Met een briljante aanname, knalt hij vanaf 18 meter de bal knap in het doel. 1-2!
In de 63ste minuut denkt Michiel Kramer buitenspel te staan, wat hij niet staat.
Door zijn twijfeling laat hij de bal lopen.
Timothy Derijck gaat dan toch tijdens zijn debuut de boeken in. Hij veroorzaakt na een domme overtreding een strafschop, die Erik Bakker verzilvert 2-2. Het open duel kan alle kanten op. Tien minuten voor tijd is het Cambuur dat wederom op voorsprong komt. Een schot van Lucas Bijker wordt van richting veranderd en weer kijkt ADO tegen een achterstand aan.
Jeugd international Segun Obowowale (17 jaar!) debuteert vijf minuten voor tijd bij ADO Den Haag.
In de slotfase krijgen beide teams geen mogelijkheden meer en verliest ADO Den Haag met 3-2 en laat een verdiend punt liggen