De Roze Règâhs

Welkom op de website van Stichting De Roze Règâhs! In het buitenland heel gewoon, in Nederland voor het eerst: een roze voetbalfanclub. De primeur is voor ADO Den Haag. De Roze Règâhs zijn een feit.

Doel

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel het bespreekbaar maken en accepteren van homoseksualiteit binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs biedt LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en club de discussiëren.

100% voor ADO Den Haag, 100% tegen homofobie!

Een aantal Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender voetbalfans van ADO Den Haag heeft besloten de handen inéén te slaan.

Door openlijk uiting te geven, hopen wij op nog meer onderling respect en een bijdrage te kunnen leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, binnen het voetbal en in het bijzonder bij ADO Den Haag.

De Roze Règâhs bieden LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en hun favoriete club ADO Den Haag te discussiëren. De Roze Règâhs willen geen apart supportersvak in het Kyocera stadion, daar vinden wij geen flikker aan. Wij staan of zitten gewoon naast je en zijn ook gewoon ADO Den Haag fans met een groen geel hart, alleen met een roze randje.

De fans kunnen elkaar voor en na de thuiswedstrijden ontmoeten in hun vaste stamcafé. Daar worden ook de uitwedstrijden gemeenschappelijk op Fox Sports Eredivisie bekeken.

De oprichting van de Roze Règâhs staat los van het actieplan van de KNVB ter bevordering van homoacceptatie in het voetbal onder de noemer ‘Voetbal voor iedereen’, maar sluit daar wel naadloos op aan. ADO Den Haag is immers een fantastische club van en voor iedereen.

De Roze Règâhs is de eerste Nederlandse voetbalfanclub met LHBT achtergrond. In Duitsland hebben reeds 20 verenigingen al jarenlang een fanclub met een LHBT achtergrond en in Europees verband zijn 48 verenigingen aangesloten bij het netwerk Queer Football Fans en Pride in Football..

De Roze Règâhs is een initiatief dat wordt ondersteund door de BVO ADO Den Haag en de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij.

De Roze Règâhs is lid van en aangesloten bij:

Football vs HomophobiaFootball Supporters EuropeFARE

Dit vind je misschien ook leuk...