Voetbalanalist Barbara Barend: “Tragisch dat Roze Règâhs de enige lhbt-fanclub van Nederland is”

LHBT-supportersvereniging Roze Règâhs bestaat deze week vijf jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert de vereniging vijf dagen lang evenementen. Donderdagavond is er een speciale filmavond in het Filmhuis onder leiding van voetbalanalist Barbara Barend.

“Het is heel tragisch dat Roze Règâhs nog steeds de enige LHBT-supportersvereniging is in heel Nederland”, vertelt Barbara in het programma Haagse Ochtendradio. “In Engeland heeft elke club een roze fanclub.” Volgens Barend is Nederland lang niet zo geëmancipeerd als je zou denken. “We hebben geen vrouwelijke commentatoren bij voetbalwedstrijden en er is nog niet een voetballer uit de kast.”

Fysieke dreigementen
De tv-presentatrice zegt het belachelijk te vinden dat Ajax, Feyenoord en PSV nog geen roze fanclub hebben. “Ajaxsupporters hebben geprobeerd een roze vereniging op te richten maar zijn fysiek bedreigd”, zegt Barbara. “Juist die drie grote clubs zouden een statement moeten maken door lhbt-fanclubs op te richten.”

De Roze Règâhs filmavond met Barbara Barend is donderdagavond vanaf 19.00 uur in het Filmhuis. De films ‘Heroes of Football’, ‘Wonderkid’ en ‘I love Hooligans’ worden uitgezonden en hebben alle drie homofobie in de voetbalsport als thema. Na afloop kunnen de bezoekers de makers van de films ontmoeten.

https://denhaagfm.nl/2018/09/06/voetbalanalist-barbara-barend-trag

Voetbalanalist Barbara Barend: “Tragisch dat Roze Règâhs de enige lhbt-fanclub van Nederland is”

Dit vind je misschien ook leuk...