Vitesse vermorzelt ADO Den Haag

Vitesse is in topvorm en ADO Den Haag duidelijk niet, sterker, na de uitschakeling tegen Almere, de verliespartij tegen AZ, lijken de Hagenezen niet meer vooruit te branden. ADO Den Haag werd zaterdagavond in het ook al troosteloze GelreDome weggeblazen: 6-1.

Vitesse had tot het duel met FC Dordrecht (2-6 zege) vorige week moeite met scoren. Maar de ploeg van trainer Peter Bosz is ‘los’ en liet vrijdagavond geen spaan heel van ADO Den Haag, vorig seizoen nog een lastige opponent in Arnhem (0-0).

Vitesse kwam al vlot op voorsprong. Kelvin Leerdam maakte 1-0n snel daarna daarop blokte Mike van Duinen een schot van Alberg en was het aan de kant 2-0. Steeds stond Valeri Qazaishvili aan de basis. Leerdam balde zijn vuist en schreeuwde het uit na zijn eerste goal. De Utrechtenaar scoorde vorig seizoen als rechtsback aan de lopende band, maar tot zaterdagavond stond Leerdam, dit seizoen middenvelder, nog op nul.

ADO Den Haag leek terug te komen in de wedstrijd. Michiel Kramer verschalkte Piet Velthuizen van dichtbij met een mooi stiftje: 2-1. Maar tien minuten later was de wedstrijd gespeeld, ADO-verdediger Timothy Derijck, ook al weer met geel opz ak, kopte de bal in eigen doel, na een scherpe voorzet van de fel spelende linksback Rochdi Achenteh: 3-1. Alexander Büttner, oud-linksback van Vitesse, zag het vanaf de tribune met een glimlach aan.

Vitesse kwam op 4-1 via Marko Vejinovic. De Amsterdammer is al langer in vorm en beloonde zijn goede spel met twee goals. De eerste uit een vrije trap, de tweede vanaf de strafschopstip, gegeven na een handsbal van Mike van Duinen: 5-1.

Na de pauze deden beide ploegen het rustig aan. Henk Fraser kwam zonder wissels uit de kleedkamer. Na een uur kreeg Vitesse een tweede strafschop. Kevin Jansen legde Abiola Dauda neer in het zestienmetergebied en kreeg daarvoor geel. Vejinovic maakte zijn derde goal, doelman Martin Hansen bleef staan en keek hoe de bal hard in de hoek verdween: 6-1. In de slotfase was Van Duinen met een kopbal dichtbij een doelpunt, maar Wallace haalde de bal van de lijn.

De koppen hangen naar beneden, de kleine groep meegereisde fans werden nog met verontschuldiging van doelman Hansen bedankt voor de support. Er zal heel wat moeten gebeuren binnen en buiten de lijnen de komende dagen!

Dit vind je misschien ook leuk...