Ruben Schaken flikt LHBT gemeenschap een kunstje.

Ruben Schaken presenteerde vorige week vrijdag zijn biografie Einde aan de bullshit en daarin vertelt hij openhartig over zijn voetbalcarrière en persoonlijke worstelingen. De 35-jarige oud-rechtsbuiten komt ook te spreken over homoseksualiteit binnen de voetballerij en over enkele uitspraken daarover is nu commotie ontstaan.

Schaken vertelt dat hij er op een gegeven moment achter kwam dat twee spelers met wie hij bij Feyenoord de kleedkamer deelde, homo zijn. “Ik keek vanaf dat moment toch anders naar die gasten”, zo wordt hij geciteerd. Op de vraag hoe hij zou reageren als zo’n voetballer uit de kast komt, zegt Schaken: “Ik omarm het niet, ik distantieer me ervan. Ik neem afstand omdat ik er liever niet mee word geassocieerd. Ik houd me er niet mee bezig.” Ik ben een professional en kan me goed zakelijk opstellen. Ik zou hem ook niet plagen of veroordelen. ‘Vrienden’ zijn is een groot woord, het is dan gewoon een collega. Je weet nooit wanneer hij zijn kunstjes flikt”, aldus Schaken.

Daarmee flikt Ruben Schaken de gehele LHBT gemeenschap een kunstje, een tackle van achteren, die met direct rood bestraft moet worden. Veel maatschappelijke partijen zoals de Roze Règâhs, de KNVB, de John Blankenstein Foundation, COC Nederland, VVCS, zijn bezig om dit onderwerp op de kaart te krijgen. Sorry Ruben, je uitspraken zijn “Bullshit”.

r2

Dit vind je misschien ook leuk...