RKC en ADO Den Haag in evenwicht

Op zondag 9 maart eindigde het degradatieduel tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag in een 1-1 gelijkspel.

De eindstand was al bij rust bereikt, na treffers van Roland Alberg en Romeo Castelen. ADO Den Haag bezet na 27 speelrondes de veertiende plaats, RKC staat zestiende, met een voorsprong van twee punten op hekkensluiter NEC.

RKC begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct een grote kans via Evander Sno, maar daarna nam de groene gele formatie van  Henk Fräser het initiatief over.

Perfecte voorzet

In de zeventiende minuut leverde dat ADO de voorsprong op. RKC-verdediger Rémy Amieux verloor de bal op eigen helft, waarna Dion Malone een perfecte voorzet afleverde op Roland Alberg. De linksbuiten van ADO knikte zijn vierde doelpunt van het seizoen achter keeper Jan Seda.

Op slag van rust zorgde Castelen voor de gelijkmaker tegen zijn oude club. Na eerst knullig balverlies van Tom Beugelsdijk, kreeg van Castelen, in duidelijke buitenspelpositie, de bal en kon de buitenspeler van RKC op slag van rust binnenschieten.

In het tweede bedrijf hielden beide clubs elkaar in evenwicht. ADO Den Haag had in de tweede helft recht op een strafschop, toen Mike van Duinen in de 16 meter getorpedeerd werd.  De zwak fluitende scheidsrechter Nijhuis wees naar de cornervlag. RKC liet zich gelden met een schot op de paal van Robert Braber .

Geen van beide teams opteerde voor een slotoffensief. ADO bleef zo ook de vijfde wedstrijd onder leiding van coach Fräser ongeslagen. Zaterdagavond om 19.45 uur wacht FC Groningen in het Kyocera stadion. Weer een finale.