Puntendeling in Breda (1-1) na snelle rode kaart Kanon

ADO Den Haag heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. De ploeg kwam in de eerste helft op achterstand dankzij een doelpunt van Mats Seuntjens, maar na rust maakte Michiel Kramer de gelijkmaker. NAC speelde meer dan 80 minuten met een man meer na een dubieuze rode kaart voor Wilfried Kanon.

ADO Den Haag overleeft in de beginfase een Bredase storm. Joeri de Kamps mikt net naast en ADO-doelman Martin Hansen houdt NAC Breda tot driemaal toe van het scoren af. Het slappe Haagse openingsoptreden wordt na 8 minuten dan toh afgestraft. Scheidsrechter Jochem Kamphuis kent de thuisclub een dubieuze strafschop toe en trekt rechtstreeks tot verbazing rood voor Wilfried Kanon, Dat Adnane Tighadouni vanaf elf meter over schiet, voelt voor ADO Den Haag als gerechtigheid.
NAC leek even van slag van de miser, maar herpakte zich al snel weer. Het tweede offensief bezorgde de ploeg wel de 1-0. Tighadouini zette voor vanaf links en bereikte Seuntjens, die achter de verdediging op dook en via de vingertoppen van Hansen binnen tikte. Het antwoord van ADO, met tien man, komt door de lucht. Michiel Kramer ziet zijn kopbal tegen de paal belanden en even later in het zijnet.

Na rust wilde NAC gebruik maken van de man-meer-situatie en meteen de marge naar twee doelpunten brengen. Grote kansen hiervoor kwamen er echter niet, waardoor ook ADO ging geloven in een treffer. De Hagenaars kwamen beter in de wedstrijd en begonnen meer kansen te krijgen, zelfs met een man minder situatie. Het resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Een goede aanval van ADO eindigde via een prachtige voorzet van Alberg, voor de voeten van Kramer, die van dichtbij geen fout maakte. En zijn status als topscorer van de Eredivisie waarmaakte. 1-1.

Na de goal was NAC even van slag en had de ploeg moeite om weer controle te krijgen op de wedstrijd. Het tiental Hagenezen kwam er af en toe gevaarlijk uit, terwijl NAC moeite had om de muur aan de andere kant te slechten. De uitgelezen kans op 2-1 kwam uiteindelijk in de allerlaatste minuut, maar Falkenburg mikte de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Volgende week wacht het, wie had dat verwacht, rechtstreekse duel om de plaatsen in de kelder van de Eredivisie tegen FC Dordrecht. Het belang van die wedstrijd is groot.