Louis van Gaal op eerste voetbalboot tijdens Gay Pride 2013

Voor het eerst doet de Nederlandse voetbalwereld mee aan de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam. De KNVB onthulde zaterdag dat onder anderen bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal en bondsvoorzitter Michael van Praag plaatsnemen op de ‘voetbalboot’ die op zaterdag 3 augustus 2013 door de hoofdstad vaart.
De bond presenteerde vorig jaar het actieplan ‘Voetbal voor iedereen’, met punten ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal. “Trainers en spelers zullen laten zien dat onze sport openstaat voor een open en veilig sportklimaat, waarin iedereen zichzelf kan zijn”, zei Van Praag. “Met onze deelname aan de Gay Pride vragen we verenigingen dit ook actief uit te dragen. Een klimaat waarin homoacceptatie vanzelfsprekend is, ontstaat namelijk niet vanzelf.”

Naast het topduo Van Gaal en Van Praag zullen ook diverse trainers en spelers meevaren op de voetbalboot. De KNVB maakt de complete ‘selectie’ in een later stadium bekend. “We vinden deze deelname een opsteker voor het voetbal én voor de Amsterdam Gay Pride”, zei directeur Irene Hemelaar van de organiserende stichting ProGay. “Vorig jaar wees Ajax onze uitnodiging nog af, nu geeft de voetbalbond het belangrijke signaal dat de voetbalwereld het belangrijk vindt voor en open en veilig sportklimaat te staan. Dat is wat ons betreft echt een mijlpaal.”

Afbeelding: amsfrank via Compfight cc

Dit vind je misschien ook leuk...