Fryslân Boppe: ADO Den Haag niet meer te stoppen!

De groen gele trein denderde ook op de laatste competitiedag van het seizoen 2013-2014 voort.
Een veel bewogen seizoen werd met een fantastische 9e plaats afgesloten, na een verdiende 1-2 overwinning op SC Cambuur in Leeuwarden. Man of the Match; Michiel Kramer die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Terwijl het in andere stadion zinderde tot de laatste minuut, met leven tussen degraderen, nacompetitie of behoud, kon de formatie van Henk Fräser, zonder al die fratsen naar Friesland afrijden. Eerder liet Fräser weten, dat de afgelopen week slap getrained werd en dat niet te accepteren.

Cambuur had de eerste helft iets meer balbezit, maar de kansen waren voor ADO Den Haag, Van Haaren, Gehrt (twee keer) en Zuiverloon waren dicht bij een goal, namens Cambuur Ritzmaier en Scheepers. Toch waren het de friezen de voorsprong namen, in de 35ste minuut was het, wie anders, dan, Ramon Leeuwin die via de grond raak uit een hoekschop:1-0.

Na rust redde Zwinkels bij een fraaie lob van El Makrini en had ADO Den Haag alsnog op 1-1 moeten komen. Michiel Kramer kon alleen op doelman Harm Zeinstra doorlopen, maar de spits stuitte op de benen van de keeper.

Een kwartier voor tijd was het Kramer die voor zijn man kwam te staan en tikte de bal, uit een voorzet van Mitchell Schet, binnen. Schet miste korte tijd later een grote kans op de 1-2.

Die 1-2 viel in de 83e minuut alsnog. Aaron Meijers gaf de bal perfect voor op Kramer, die zijn tweede van de avond scoorde.