Evgeniy Levchenko: “Ik wil zo graag dat dit verandert”

Ex profvoetballer Evgeniy Levchenko (36) komt uit Oekraine, waar ouders liever willen dat hun kind crimineel is dan homo. Levchenko gaf zich in de laatste editie van de L’Homo letterlijk en figuurlijk bloot over zijn standpunten.

Scheldwoord: “In de voetbalwereld is homo nog altijd een scheldwoord. Het maakt dat spelers bang zijn voor hun geaardheid uit te komen. Ik wil zo graag dat dit verandert. In de entertainmentwereld is het geen enkel probleem, in de meeste andere sporten ook niet. Nederland is een open en vrije samenleving, waarom wordt homoseksualteit dan niet overal geaccepteerd? Zelfs als je met de harde kern op de tribunes spreekt, heeft iedereen wel een vriend, familielid of kennis die homo is. Maar zodra supporters bij elkaar staan gaan ze gekke dingen schreeuwen”

De Roze Kern: “ADO Den Haag heeft sinds kort een homoseksuele fanclub. Echt een topiniatief. En die roze kern wordt beschermd door de harde kern: helemaal geweldig toch?”

(Note RR) Alhoewel het laatste nog niet helemaal het geval is, prijzen wij Evgeniy Levchenko voor zijn positieve bijdrage. Lees zijn gehele verhaal in de nieuwe editie van L’Homo.

Foto voorzijde l’Homo editie 2014 Hans van Brakel
Het blad ligt vanaf 18 april in de winkels.

Dit vind je misschien ook leuk...