ADO Den Haag overtuigt met 4-1 winst op zwak FC Utrecht

Met een dik verdiende 4-1 overwinning op een pover FC Utrecht heeft ADO Den Haag een flinke stap gezet weg uit de gevarenzone. ADO Den Haag is nu negen duels op rij ongeslagen, een evenaring van het clubrecord uit 1972. Al na 24 minuten kreeg Steve de Ridder zijn tweede gele kaart, slaande beweging en stond FC Utrecht met tien man. De problemen werden even later nog groter voor de bezoekers. Aaron Meijers troefde simpel Mark van der Maarel af, bracht Roland Alberg in stelling en die schoot de bal beheerst laag in de hoek.

Op die 1-0 stand was niets af te dingen. Vanaf de 1e minuut toonde ADO Den Haag felheid en de wil om deze zoveelste “finale” te willen winnen. Michiel Kramer was dicht bij de 2-0. Zijn mooie kopbal werd knap gekeerd door Robbin Ruiter. De tweede treffer kwam er voor de rust toch. Delpierre gaf een ‘prima’ voorbeeld van het onthutsend zwakke optreden van de Utrechtse miljonenformatie van Frans van Seumeren. Hij schonk de bal aan Kramer, die speelde Mike van Duinen perfect aan, die vervolgens doelman Ruiter kansloos liet.

Na de rust was het wachten op de derde Haagse treffer. Met wat meer precessie had ADO Den Haag de marge binnen de kortste keren zo maar kunnen verdubbelen. Nu duurde het even voordat het Haagse publiek, met ruim 9.000, aanzienijk minder aanwezig dan vorige week, weer kon juichen.

In de 70ste minuut was Mike van Duinen slimmer en profiteerde van het feit dat er niet tegen hem gefloten werd. Razendsnel vervolgde hij op de achterlijn het spel en stelde team genoot Mitchell Schet in staat stelde om de verdiende 3-0 binnen te schieten

Het Haagse publiek genoot van het powerplay dat af en toe op de mat gelegd werd. De zwakte van FC Utrecht toonde zich onder andere af in het feit dat pas in de 72ste minuut het eerste schot op doel werd gelost. Bij een snel uitgevoerde couter van ADO Den Haag tekende Michiel Kramer de 4-0 aan. Vlak voor tijd krulde oud-ADO-speler Jens Toornstra de bal in de Haagse kruising: 4-1. Zijn doelpunt werd met applaus beloond. De terugkeer in het Haags Bakkie zal Jens Toornstra niet zijn bevallen.

Door deze overwinning gaat ADO Den Haag over FC Utrecht heen en staat met 37 punten op de 10e plek. Aanstaande zondag wacht de wedstrijd, uit, tegen Ajax.