De Roze Règâhs

Welkom op de website van Stichting De Roze Règâhs! In het buitenland heel gewoon, in Nederland voor het eerst: een roze voetbalfanclub. De primeur is voor ADO Den Haag. De Roze Règâhs zijn een feit.

Doel

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel het bespreekbaar maken en accepteren van homoseksualiteit binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs biedt LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en club de discussiëren.

Voetbalfans tegen homofobie

100% voor ADO Den Haag, 100% tegen homofobie!

Een aantal Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender voetbalfans van ADO Den Haag heeft besloten de handen inéén te slaan.

Door openlijk uiting te geven, hopen wij op nog meer onderling respect en een bijdrage te kunnen leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, binnen het voetbal en in het bijzonder bij ADO Den Haag.

De Roze Règâhs bieden LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en hun favoriete club ADO Den Haag te discussiëren. De Roze Règâhs willen geen apart supportersvak in het Kyocera stadion, daar vinden wij geen flikker aan. Wij staan of zitten gewoon naast je en zijn ook gewoon ADO Den Haag fans met een groen geel hart, alleen met een roze randje.

De fans kunnen elkaar voor en na de thuiswedstrijden ontmoeten in hun vaste stamcafé. Daar worden ook de uitwedstrijden gemeenschappelijk op Fox Sports Eredivisie bekeken.

De oprichting van de Roze Règâhs staat los van het actieplan van de KNVB ter bevordering van homoacceptatie in het voetbal onder de noemer ‘Voetbal voor iedereen’, maar sluit daar wel naadloos op aan. ADO Den Haag is immers een fantastische club van en voor iedereen.

De Roze Règâhs is de eerste Nederlandse voetbalfanclub met LHBT achtergrond. In Duitsland hebben reeds 20 verenigingen al jarenlang een fanclub met een LHBT achtergrond en in Europees verband zijn 24 verenigingen aangesloten bij het netwerk Queer Football Fans.

De Roze Règâhs is een initiatief dat wordt ondersteund door de BVO ADO Den Haag en de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij.

De Roze Règâhs zijn lid van en aangesloten bij:

Football vs HomophobiaFootball Supporters EuropeFARE

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.