UEFA nodigt Roze Règâhs uit voor tweedaags congres in Rome !!

De Europese voetbalbond UEFA organiseerde reeds drie keer eerder conferenties om de belangrijke vraagstukken van racisme en discriminatie te bespreken in en rond het voetbal. De eerste werd gehost door Chelsea FC in 2003, de tweede door FC Barcelona in 2006 en de derde in Warschau in 2009 als een prelude op EURO 2012.

In opvolging van de tijdens het UEFA Congres in mei 2013 goedgekeurde actieplan “Europees voetbal verenigt tegen racisme” en als onderdeel van de “Nee tegen racisme”-campagne, die hoog op de agenda van de UEFA 2013/14 clubcompetities stond, zijn de Roze Règâhs uitgenodigd om deel te nemen aan het volgende congres, welke gehouden zal worden in Rome op 10-11 september 2014.
De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en de FARE-netwerk, met de steun van de FIFPro.

De conferentie in Rome heeft als doel om de belangrijkste stakeholders van het Europees voetbal met de volgende doelstellingen uit te nodigen;
– een vervolg geven aan de door het UEFA congres in Londen mei 2013 goedgekeurde anti-racisme resolutie
– om een ​​breed scala van onderwerpen van discriminatie in het voetbal over etnische minderheden, homofobie en op institutioneel niveau de ondervertegenwoordiging van vrouwen en etnische minderheden te onderzoeken
– getuigenissen en goede praktijkervaringen op het vlak van de bestrijding van discriminatie te presenteren
– activiteiten te plannen na 2014

De meeting zal worden gehouden met 200 deelnemers in het Parco dei Principi Grand Hotel, op 10 en 11 september 2014. Er zullen die dag zes verschillende workshops gehouden worden.

Het spreekt voor zich dat wij buitengewoon content zijn dat onze jonge organisatie zich al op dit niveau mag bewegen en vertegenwoordigen. Op dit moment zijn de Roze Règâhs de enige LHBT voetbalfanclub in Nederland. Het aantal sympathisanten is gegroeid tot een respectabel aantal van 64 binnen een jaar.

Naast de Roze Règâhs zullen ook vier andere Nederlandse organisaties vertegenwoordigd zijn: De John Blankenstein Foundation, Stichting Meer dan Voetbal, Serious about Football en EGLSF deelnemen.

Dat belooft dus een drukke week te worden, na de QFF meeting in Nürnberg, direct door naar Rome. In Rome zullen wij ook de vertegenwoordiger van QFF en Football against Homophobia ontmoeten. Organisaties waarbij de Roze Règâhs zijn aangesloten.

UEFA-Respect-2013-Campaign

Dit vind je misschien ook leuk...