Knap gelijkspel ADO Den Haag in Twente

Zaterdagavond stapte ADO Den Haag als morele winnaar van het veld van de Grolsch Veste in Enschede. Tot vier minuten voor tijd leek er op dat de groen gelen voor het eerst sinds tientallen jaren een overwinning zouden behalen in Twente, maar vlak voor tijd kwam FC Twente toch nog langszij. Een overwinning zou ook te veel van het goede zijn geweest. FC Twente was over de hele wedstrijd de betere ploeg.

FC Twente startte te traag om ADO Den Haag te verrassen. De thuisploeg viel voorspelbaar aan en dat ook nog in een te laag tempo. Dat leverde toch nog een paar kansjes op. Maar alle pogingen stuitten echter op Martin Hansen, die wederom een uitstekende indruk maakte.
Wederom in de extra tijd kreeg ADO Den Haag een goal te verwerken, Moktojo tekende voor de 0-1.

Na rust leverde een overtreding van Bengtsson, trok Michiel Kramer naar de grond, een strafschop op en Roland Alberg verzilverde deze buitenkans (1-1).

ADO liet de bal achterin rustig rond gaan en zocht daar waar mogelijk de aanval. In de 77e minuut trof Dion Malone de paal, maar zag het de hard werkende Mike van Duinen de rebound benutten. Die treffer was niet voldoende voor een overwinning omdat Eghan in de 86e minuut vanaf 20 meter scoorde. Michiel Kramer was in de slotseconden nog dichtbij de overwinning, maar meer zat er niet in. Een verdienstelijk punt.