Aanwezig op Europride en Open Dag ADO Den Haag

Een weekeinde van ballen tonen in Amsterdam en op het Haagse Heldenplein. Op voorhand geen gemakkelijke opgave. Ga maar staan met je groen-gele shawl en met de groene gele vlag in het het Amsterdamse Vondelpark, ga maar staan met de Roze Règâhs banner en anti homophobie shawl op de Open Dag van ADO. Twee keer in een vrij weekeinde de wekker (vroeg) zetten.

In Amsterdam stond het zoeken naar andere fans van BVO’s hoog in het vaandel. Als je dan aan het einde van de dag afsluit met namen en contacten van fans van PSV, Ajax, FC Den Bosch, Twente, FC Utrecht, Roda JC en PEC Zwolle, stellen dat dat je zeer tevreden mag zijn. Gays, Lesbiennes en Transgenders die over een weer over voetbal praten. Heel bijzonder. Van harte hopen wij dat er uit die contacten in iedere concrete acties komen. Veel ondersteunende woorden, duimen omhoog, Ellie Lust aan die kraam die een hart onder de riem kwam steken. Nieuwe leden erbij ! Top dag.

Zondag om 09.00 uur al weer present om voor het eerst op de Open Dag te verschijnen, als officiele roze supportersvereniging van ADO Den Haag. Eigen kraam, flitsend ingericht, geen provocaties, duidelijke boodschap. Ook hier veel gesprekken en discussies. Vooral die laatste zijn belangrijk en gaan we niet uit de weg. Prachtige uitleg aan de kraam van ouders die kinderen uitlegden wat nou die regenboog betekend. “Dat houdt in dat iedereen bij ADO Den Haag welkom is en iedereen mag meedoen”. Ook hier weer nieuwe leden, sjaals verkocht en veel begrip kunnen tonen..

We sluiten af met Haagse humor, bijd stand : “Mijnheer kent u de Roze Règâhs?. Ja, zeker, lekkere muziek, ik heb alle Cd’s”… :-)

Compliment aan onze vrijwilligers, ADO Den Haag, OGS en alle fans van ADO, die er met ons een waardige dag van gemaakt hebben.

od3

od2

ellielust

Dit vind je misschien ook leuk...