Roze Règahs met ambassadeur tijdens CSD Berlijn.

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Berlijn waren de Roze Règâhs eregasten op de Nederlandse ambassade in Berlijn en op de Nederlandse paradewagen tijdens de Christopher Street Day in Berlijn.

Op vrijdagmiddag was er een ontvangst op de ambassade, een ontwerp van Rem Koolhaas, aan de oever van de Spree. Daar troffen de deelnemers elkaar en werd er gediscussieerd over het thema van dit jaar: “Nederland is een tolerant land. Ook in de sport”. Dat homoacceptatie nog steeds een heet hangijzer is in de Nederlandse voetballerij, in en rondom het veld, verbaasde de vele Nederlanders, die in Duitsland wonen en werken. Zo konden de Roze Règâhs direct hun ervaring van het afgelopen jaar delen.

De volgende dag trok de wagen door de bomvolle straten van Berlijn. Op de wagen was ook aanwezig
Hare Excellentie Mevrouw Monique van Daalen, de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, die zich maar wat graag met de roze ADO Den Haag shawl liet kleden en op foto ging.

Het was een memorabel weekend waaraan wij in ieder geval goede contacten hebben overgehouden en wellicht ook enkele fans van Union Berlin ertoe hebben bewegen, een LHBT fanclub op te richten.

Met dank aan alle vrijwilligers van de ambassade voor de fantastische dagen.

10490240_1409245762698440_1807018937_n

b1

b2

b3

b4

b5

b6

Dit vind je misschien ook leuk...