XVI Queer Football Fans Congres in Dusseldorf in teken van vooruitgang

Vooruitgang, dat was het thema tijdens het XVI Queer Football Fans Congres in Dusseldorf, in het weekeinde van 27-29 maart 2015. Vooruitgang op het gebied van samenwerking, vooruitgang op het gebied van concrete onderlinge afspraken, vooruitgang op het gebied van uitbreiding van en verkiezing van een nieuw bestuur.
Te gast bij de leden van de fanclub WarmUp 95, de LHBT fanclub van 2e Bundesliga club Fortuna Düsseldorf. Na de rondleiding door de stad op vrijdagmiddag en aansluitend bezoek aan de binnenstad, werd op zaterdagochtend het bonte gezelschap van ruim 100 deelnemers gesplitst in een groep die een bezoek bracht aan het stadion van Fortuna Düsseldorf en een groep die in werkgroepen doelen, ideeën en suggesties voor de toekomst en de vooruitgang herschikking van QFF uitwerkten.
Na de gemeenschappelijke lunch opende Fortune Kalle het XVI. Internationale Congres van QFF.
Grote stap is het kiezen van een nieuw bestuur. De Roze Règâhs felicteren Karin (Ruhr Zebra’s), Daniel (Noris Bengel), André (Andersrum Schalke), Sven (Queer Pass Bayern), Dirk (WarmUp 95), Christian (Rainbow BVB) en Lars (Green Hot Spots) met hun verkiezing. Een dankwoord aan de aftredende bestuursleden Renate, Dirk en Simu!
De nieuwe bestuursleden zijn direct belast met het uitwerken van de ideeën. De ledenvergadering verwacht in 2017 een werkvergadering naast een groot congres met vrijetijdsprogramma. Belangrijkste taken zijn zeker internationalisering, netwerken van fanclubs en, bijgevolg, de publieke verschijning, de openbaarheid van fans, vooral in tijden van sociale media.
Volgende Treffen XVII is op 4-6 september 2015 in Zurich, met als gast Letzi Junxx. Uit de aanvragen werd vervolgens de organisatie van het XVIII Congres aan Stuttgart toegewezen (26-28 maart 2016) en aan Berlijn (7-9 oktober 2016).
Na de meeting werd er gemeenschappelijk gegeten en de binnenstad van Düsseldorf op een sportieve manier onveilig gemaakt. Het weekeinde werd op zondagmiddag afgesloten met een brunch, waarna een ieder weer naar zijn stad of land kon terugkeren.

Dank aan de organisatie van WarmUp 95.

Dit vind je misschien ook leuk...