Roze Règâhs ruim vertegenwoordigd bij onthulling Internationaal Homomonument

Het Internationaal Homomonument in Den Haag heeft sinds zondag een nieuwe prominente plek gekregen. Het opvallende kunstwerk is voortaan te bewonderen bij de Koekamp.

De feestelijk ‘heronthulling’ van het monument werd verricht door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, D66 gemeenteraadslid en Roze Règâhs-lid Kim Waanders, VVD’er Arjen Lakerveld en voorzitter Arnout van Kooij van homobelangenvereniging COC Haaglanden. De onthulling vond plaats door het trekken van aan elkaar verbonden groen-gele Roze Règâhs shawls, die vervolgens de reuze regenboogvlag deed dalen. Voorafgaand werd er o.a. een gedicht voorgedragen door Roxanne van den Berg, sportambassadeur COC en tevens lid van de Roze Règâhs.

Het Homomonument in Den Haag is een metalen sculptuur van een lint. Het lint is halverwege geknoopt en heeft drie in elkaar overlopende kleuren: blauw, groen en roze.

De vorm en kleur van het monument zijn symbolisch voor een zelfbewust homoseksueel leven. Het blauw is de basis voor de bewustwording, groen is de kleur van de samenleving, de knopen erin symboliseren de conflicten en het omhoog reikende roze staat voor de bevrijding.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...