Roze Règâhs blij met support Gemeente

Het bestuur van de Roze Règâhs, de LHBT supportersvereniging van ADO Den Haag, heeft met grote tevredenheid kennis genomen van de door het College van B&W van Den Haag beantwoorde vragen over het tot tweemaal toe verwijderen van een banner in het stadion en is blij met de steun van het College.

Inmiddels zijn de Roze Règâhs uitgenodigd om samen met onder andere de algemeen directeur van ADO Den Haag, de heer Jan Willem Wigt en de stichting ‘ADO Den Haag in de Maatschappij’ van gedachten te wisselen over wat ADO Den Haag en de Roze Règâhs voor elkaar kunnen betekenen in de strijd tegen homofobe spreekkoren in de voetbalstadions.

Deze uitnodiging is uiteraard aanvaard en geeft hoop op het nastreven van het gemeenschappelijke doel: Respect voor elkaar !

Ook hebben de Roze Règâhs de voorzitter van de KNVB, de heer Michael van Praag, inmiddels vragen gesteld om naast Fair Play en Financial Fair Play, een Social Fair Play Klassement op te starten. Als “beloning” zouden de Betaald Voetbal Organisaties kunnen worden beloond met bijvoorbeeld de extra opbrengsten vanuit de televisiegelden voor een actief Maatschappelijk beleid, inclusief het daadwerkelijk uitvoer geven aan het KNVB Actieplan “Voetbal voor Iedereen” uit 2012.

De Roze Règâhs benadrukken hun doelstellingen:

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel het bespreekbaar maken en accepteren van homoseksualiteit binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

De Stichting De Roze Règâhs biedt LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en favoriete club de discussiëren.

Zie ook of like us on: https://www.facebook.com/RozeRegahs

Dit vind je misschien ook leuk...