Pride in Football conference Manchester

Van vrijdag 24 tot en met 26 juni 2017 organiseerde Pride In Football, de overkoepelende organisatie van de LHBT voetbalfanclubs in het Verenigd Koninkrijk, haar eerste jaarvergadering, onder de titel “Call it Out”, in Manchester. Sinds de 1e fanclub Gay Gooners van Arsenal, is de oprichting van roze fanclubs in het Britse Betaald Voetbal in een ongekende stroomversnelling gekomen. Daar waar we in Nederland nog steeds wachten op nummer twee, kent Pride in Footall inmiddels tientallen aangesloten leden. En die troffen elkaar voor de 1e keer gezamenlijk. De Roze Règâhs vlogen de Noordzee over om er bij te zijn.
Op vrijdagavond was er een warme en intieme ontvangst in het prachtige oude stadhuis van Manchester, waar burgemeester Eddy Newman, met zijn imposante ambtsketting, iedereen persoonlijk verwelkomde. Geen wonder dat de heer Newman in zijn toespraak stilstond bij het verdriet van de afgelopen weken, maar ook het volhardende streven naar een gemeenschappelijke wereld van diversiteit en acceptatie van de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Op zaterdag was de vergadering in het Nationaal Voetbal Museum in Manchester. Goed georganiseerd en gestructureerd. Voorzitter Di Cunningham opende de vergadering met de “geschiedenis” van Pride in Football en met name de steeds verbeterende contacten tussen PIF en de Engelse voetbalbond.
De organisatie had gekozen voor topsprekers. Danny Watts, 37 jaar en sinds februari 2017 openlijk homoseksueel.
Indrukwekkend hoe te horen en te moeten begrijpen dat je zo lang in de kast blijft uit liefde voor de sport, bang om sponsors te verliezen en in de snelle autosport moet je 110% gefocussed zijn op de weg.
Sky Sports correspondent Mark McAdam, over zijn plotselinge Coming Out na Jaren van interne strijd. Ik ken geen andere homoseksuele verslaggevers, er niets om te vergelijken, maar ik hou van voetbal. In de Premier League is er niemand uit de kast, vanwege de angst en de miljarden die er in de sector omgaan.
Bournemouth’s Manager Eddie Howe in gesprek met Darren Styles, van het homoblad Attitude. Eddie Howe die recent aangaf best de 1e manager te willen zijn die een homoseksuele speler een profcontract aan te bieden. “a happy player, is a better player”.
Meeste indruk maakte Paul Elliott, lid van het UEFA Fair Play and Social Responsibility Committee. Vanuit het hart een warm en emotioneel pleidooi om iedere vorm van discriminatie aan te pakken in het voetbal. Een moeilijke strijd, die nog jaren gaat duren, maar vooral een oproep om niet op te geven.

In afsluitende workshops werd gesproken over het WK in Rusland en WK in Qatar (waar nog steeds 7 jaar gevangenis op homoseksualiteit staat), hoe nieuwe fanclubs op te richten, hoe Europese krachten te bundelen en informatie uit te wisselen.

Veel geleerd en gezien, nieuwe mensen ontmoet en contacten uitgewisseld.
Speciaal woord van dank aan Di Cunningham, Joey White en Piero Zizzi.

Incoming Lord Mayor Eddy Newman 2017 to 2018 And his Lady Mayoress's Sheila and daughter Naomi

Incoming Lord Mayor Eddy Newman 2017 to 2018
And his Lady Mayoress’s Sheila and daughter Naomi

pif2

pif3

pif4

pif5

pif6

pif7

Dit vind je misschien ook leuk...