Chapter Pink PSV, de LHBT fanclub in Eindhoven.

pc

De supportersvereniging van PSV heeft een speciale afdeling voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Afgelopen zaterdagavond, voorafgaande de wedstrijd PSV – Roda JC (3-1) kreeg de oprichting hiervan zijn beslag. Naam van de club is Chapter Pink en doel is op te komen voor homo-acceptatie binnen het voetbal.

‘Want dat is nog steeds een heel groot taboe’, zegt Patricia Klokgieters, een van de initiatiefnemers, tegen Omroep Brabant.

Chapter Pink wil niet als zodanig zichtbaar zijn op de tribunes. ‘In het stadion hebben we gewoon allemaal ons eigen plekje’, adus Klokgieters. Wel wil de roze club zich buiten de duels profileren. Zo zijn er plannen om busreizen te organiseren naar uitwedstrijden en mee te doen aan roze zaterdag in Eindhoven.

Om tot een definitieve oprichting te komen zijn er vijftig leden nodig. Volgens Klokgieters is dat geen enkel probleem. ‘Er zijn er genoeg. En allemaal met een rood-wit hart met een roze randje.’

Voor zover bekend is ADO Den Haag de enige andere Eredivisionist met een roze supportersgroep: de Roze Règâhs, die vorig jaar werd opgericht. In het buitenlands voetbal bestaan al meer roze fanclubs.

Dit vind je misschien ook leuk...