One man show Makkelie verziekt voetbalmiddag

De man die de one-man show groot maakte in Nederland, Paul van Vliet, was aandachtig toeschouwer in het Kyocera stadion. De man die hem probeerde te evenaren liep op het veld. Scheidsrechter Makkelie, vestigde met het uitdelen van 13 gele kaarten een triest record, stapelde blunder op blunder en verziekte daarmee voor 11.400 toeschouwers een voetbalmiddag. Onder zijn leiding won ADO Den ~Haag nog nooit een wedstrijd.

Feyenoord opende het treffen met een prachtige aanval via Terence Kongolo, Lex Immers kopte knap in. Debutant Martin Hansen tikte de bal al even fraai onder de lat vandaan.
In de zeventien de minuut verlengde Mike van Duinen een corner, waarna Gianni Zuiverloon snoeihard op de lat kopte. Michiel Kramer zag zijn kopbal net over gaan in de 23ste minuut.
Even later poeierde vleugelverdediger Dion Malone de bal vanaf zeker 35 meter op de lat.
Een smerige tackle van Manu op Zuiverloon had rood moeten zijn, maar Makkelie volstond met geel. ADO Den Haag oogde dreigender tegen het rommelig spelend Feyenoord. Een enorme misser van Boëtius, die in dit duel solliciteerde voor de schwalbe van het seizoen, typeerde het complete duel.
Op slag van rust werd ADO Den Haag weer benadeeld. Schet kreeg twee gele kaarten, respectievelijk na overtredingen op Sven van Beek en Kongolo. Een dubieuze beslissing van Makkelie om Schet van het veld te sturen.

Ook in de tweede helft floot Makkelie niet bepaald de wedstrijd van zijn leven. De halve selectie van ADO Den Haag zou uiteindelijk een gele kaart krijgen. Na 54 minuten viel een aardige aanval van Feyenoord te bespeuren. Basaçikoglu zette scherp voor, maar Immers kopte ruim over. Mulder verkeek zich vervolgens bijna op een vrije trap van Jansen, die meteen op doel schoot.
In blessuretijd wist Feyenoord zich toch te onderscheiden van ADO Den Haag. Te Vrede kopte de 0-1 in.