ADO Den Haag zakt verder weg na verlies tegen AZ

Het was volgens trainer Henk Fräser een incident, de nederlaag tegen Almere City eerder deze week. Tegen AZ zou er revanche genomen moeten worden. Er kwam niets van terecht. Aan het einde van de avond stond er een 2-3 nederlaag op het bord en zakken de Hagenaars naar de onderste regionen toe. Op de overwinning van AZ was ook niets aan te merken.

In een redelijk gezapige eerste helft hadden beide teams wat kansjes, maar et was ADO Den Haag dat op slag van rust op 1-0 kwam via Michiel Kramer.

De topschutter van ADO bracht het elftal van trainer Henk Fraser enkele minuten voor rust aan de leiding met zijn vijfde doelpunt van het seizoen, op aangeven van Aaron Meijers (1-0). Kramer kon de bal inkoppen omdat verdediger Simon Poulsen onder de bal door ging. Poulsen maakte die misser enkele minuten later meer dan goed.

De Deen stoomde op aan de linkerkant en schoot de bal via de onderkant van de lat achter landgenoot Martin Hansen, de doelman van ADO (1-1). Onbegrijpelijk dat er vanuit de korte hoek gescoord kan worden en dat er niet met een voorsprong de rust in gegaan kon worden.

Met Mattias Johansson voor Derrick Luckassen kreeg AZ na rust meer controle over de wedstrijd. Uitgerekend de Zweedse rechtsback schoot de bezoekers halverwege de tweede helft met een verwoestende knal op voorsprong (1-2). Nemanja Gudelj leek de wedstrijd te beslissen met een fraaie vrije trap, maar het werd in de slotfase toch nog spannend na de aansluitingstreffer van Roland Alberg. Het Haagse publiek gin er nog even een vijftal minuten voor zitten, maar ondanks paniek in de Alkmaarse achterhoede, bleef AZ echter met hangen en wurgen overeind.