Vitesse vermorzelt ADO Den Haag

Vitesse is in topvorm en ADO Den Haag duidelijk niet, sterker, na de uitschakeling tegen Almere, de verliespartij tegen AZ, lijken de Hagenezen niet meer vooruit te branden. ADO Den Haag werd zaterdagavond in het ook al troosteloze GelreDome weggeblazen: 6-1.

Vitesse had tot het duel met FC Dordrecht (2-6 zege) vorige week moeite met scoren. Maar de ploeg van trainer Peter Bosz is ‘los’ en liet vrijdagavond geen spaan heel van ADO Den Haag, vorig seizoen nog een lastige opponent in Arnhem (0-0).

Vitesse kwam al vlot op voorsprong. Kelvin Leerdam maakte 1-0n snel daarna daarop blokte Mike van Duinen een schot van Alberg en was het aan de kant 2-0. Steeds stond Valeri Qazaishvili aan de basis. Leerdam balde zijn vuist en schreeuwde het uit na zijn eerste goal. De Utrechtenaar scoorde vorig seizoen als rechtsback aan de lopende band, maar tot zaterdagavond stond Leerdam, dit seizoen middenvelder, nog op nul.

ADO Den Haag leek terug te komen in de wedstrijd. Michiel Kramer verschalkte Piet Velthuizen van dichtbij met een mooi stiftje: 2-1. Maar tien minuten later was de wedstrijd gespeeld, ADO-verdediger Timothy Derijck, ook al weer met geel opz ak, kopte de bal in eigen doel, na een scherpe voorzet van de fel spelende linksback Rochdi Achenteh: 3-1. Alexander Büttner, oud-linksback van Vitesse, zag het vanaf de tribune met een glimlach aan.

Vitesse kwam op 4-1 via Marko Vejinovic. De Amsterdammer is al langer in vorm en beloonde zijn goede spel met twee goals. De eerste uit een vrije trap, de tweede vanaf de strafschopstip, gegeven na een handsbal van Mike van Duinen: 5-1.

Na de pauze deden beide ploegen het rustig aan. Henk Fraser kwam zonder wissels uit de kleedkamer. Na een uur kreeg Vitesse een tweede strafschop. Kevin Jansen legde Abiola Dauda neer in het zestienmetergebied en kreeg daarvoor geel. Vejinovic maakte zijn derde goal, doelman Martin Hansen bleef staan en keek hoe de bal hard in de hoek verdween: 6-1. In de slotfase was Van Duinen met een kopbal dichtbij een doelpunt, maar Wallace haalde de bal van de lijn.

De koppen hangen naar beneden, de kleine groep meegereisde fans werden nog met verontschuldiging van doelman Hansen bedankt voor de support. Er zal heel wat moeten gebeuren binnen en buiten de lijnen de komende dagen!

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.