Twente kleurt dieprood tegen collectief ADO Den Haag

De mannen van ADO Den Haag blijven de ongeslagen reeks voortzetten. Tegen het voor Champions League strijdende FC Twente, voor ruim 28.000 toeschouwers, behaalde ADO Den Haag een dik verdiend gelijkspel 1-1 en bleven ook daardoor voor de 8ste keer op rij ONGESLAGEN.

Het inhaalduel werd een collectief Haags succes. Het gebeurt niet elk seizoen dat FC Twente vijf punten tegen de Hagenaars verspeelt.Na de overwinning in Den Haag, voor de eerste keer op het veel besproken kunstgras, werd het nu in De Grolsch Veste, 1-1.

De Tukkers hadden vanaf het begin de controle over de wedstrijd en maakten al snel een doelpunt. In de negende minuut werd Quincy Promes onvoldoende aangepakt door Danny Holla en Gianni Zuiverloon. De kersverse international bediende vervolgens de opkomende Felipe Gutierrez. Gemakkelijk schudde de Chileen Vito Wormgoor en Roland Alberg van zich af om vervolgens de bal in de verre hoek te schuiven: 1-0 .Even dreigde een afstraffing in het Oosten. Maar een collectief strijdend ADO Den Haag voorkwam erger. De ruststand van 1-0 bood perspectief, ondanks de wederom defensief ingestelde houding en tactiek.

Maar daarna kregen de Hagenaars meer grip op het spel, al leidde dat in de eerste helft niet tot echte kansen. Wel ging Michiel Kramer op aangeven van Alberg alleen richting het Twentse doel, maar de spits werd bijgehaald door Bjelland en produceerde daarna een zwakke inzet. Voor de spaarzame hoogtepuntjes van de eerste helft zorgde uiteindelijk FC Twente. Zo zag Promes dat de sterk keepende doelman Gino Coutinho het tweede doelpunt verijdelde terwijl ex-ADO Den Haag-linksback Dico Koppers een vlotlopende aanval van de Tukkers over het doel schoot.
Castaignos, die net als Dusan Tadic een doelpunt wegens buitenspel terecht zag worden afgekeurd, leek het duel in de zeventigste minuut te beslissen. De spits rondde bij de eerste paal een voorzet van Promes af, maar Coutinho had een ijzersterke redding en hield zijn club op de been.

Halverwege het tweede bedrijf keerden de kansen toen Bengtsson een lange bal verkeerd inschatte en vervolgens de doorgebroken Kramer vasthield. Scheidsrechter Kevin Blom kon niets anders doen dan de Zweed de rode kaart tonen en uit de daaropvolgende vrije trap schoot Holla via de vingertoppen van Marsman en de paal de bal maar net naast.

Uiteindelijk profiteerde ADO Den Haag van de numerieke meerderheid. Kramer kopte in de 82e minuut een voorzet op maat van Dion Malone onhoudbaar achter Marsman: 1-1.Toen twee minuten voor tijd Castaignos, die vol op de voet van Malone stond, eveneens met donker rood mocht inrukken, hoopte ADO Den Haag zelfs op een overwinning. Maar de tijd was te kort om voor een complete sensatie te zorgen.

Ondanks het goede resultaat zijn wij nog altijd niet definitief uit de zorgen en zakt zelfs naar de vijftiende plek, maar de afstand tot plaats zestien is wel vergroot. Komende zondag kan bij winst een belangrijke stap richting lijfsbehoud gezet worden. Op die dag komt FC Utrecht op bezoek. Het duel in het Kyocera Stadion begint om 12.30 uur.