Tommie Beugelsdijk naar FSV Frankfurt

ADO-verdediger Tommie Beugelsdijk (23) vertrekt naar FSV Frankfurt, de nummer 13 van de Tweede Bundesliga. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar.
‘Ik denk dat FSV Frankfurt een mooie nieuwe stap in mijn carrière is’, liet Beugelsdijk weten op de website van zijn nieuwe club. ‘Ik kijk uit naar de nieuwe ervaringen die ik in Duitsland op ga doen. Hopelijk wordt het een mooi seizoen met liefst zo weinig mogelijk tegendoelpunten.’

Uwe Stöver, coach van FSV, uit zijn tevredenheid over de aankoop. ‘Tom is een robuuste, kopsterke speler. Hij had de leiding bij ADO en was daar publiekslieveling.’

De Hagenees was de afgelopen twee seizoenen de rots in de branding van de defensie van ADO. Daarvoor speelde hij twee seizoenen op huurbasis voor FC Dordrecht. Met zijn onverschrokken overkomen en Haagse accent stal hij de harten van de ADO-fans.

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.