Donderdag

Graag nodigen wij u uit voor het Roze Filmfestival, met als thema “Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matters is een interessant programma van films en discussies onder leiding van Barbara Barend samengesteld.

Om 19.00 uur verwelkomen wij u met een kopje koffie.
Vanaf 19.30 presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans” (Nederlands). Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. Aansluitend is er de gelegenheid om naar aanleiding van deze film vragen te stellen aan Dirk-Jan Bouw.

“Wonderkid” (Engelstalig, Nederlands ondertiteld), geregisseerd door Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. Aansluitend is er de gelegenheid om naar aanleiding van deze film vragen te stellen aan Rhys Chapman.

“Heroes of Football (Nederlands); Een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn. Aansluitend de gelegenheid naar aanleiding van deze documentaire vragen te stellen aan Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation. 

Om 21.00 uur nazit om in het café van het Filmhuis onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films.