Spanningsloos duel in Den Haag

ADO Den Haag heeft ook zijn zevende eredivisieduel onder hoofdcoach Henk Fräser niet verloren.
De wedstrijd was er niet één om in de categorie “spannend” bij te schrijven. Ondanks het feit dat bijna 12.000 toesschouwers de weg naar het Kyocera stadion wisteb te vinden, wat het binnen en buiten de lijnen spanningsloos en sfeerloos.

Maikel van der Werff opende na twintig minuten voor PEC Zwolle de score. De verdediger kopte een hoekschop van Bart van Hintum bij de tweede paal in, nadat Gino Coutinho mede door een ongelukkige botsing onder de bal door was gegaan (0-1).

ADO Den Haag was slap aan de wedstrijd begonnen, ondanks het feit dat de Zwollenaren een extra wedstrijd in de benen hadden. Maar ADO Den Haag leek wakker geschud door het doelpunt van Van der Werff. Danny Bakker en Mathias Gehrt waren binnen één minuut twee keer gevaarlijk, maar doelman Kevin Begois hield Zwolle overeind.

De Belgische sluitpost was in de 42e minuut echter kansloos toen Roland Alberg de bal op zo’n 25 meter van het doel op de borst aannam en het speeltuig uit de draai met een knappe volley over Begois in de hoek schoot: 1-1.
In vette chocoladeletters: Alberg’s droomgoal!

Beide clubs hadden in de tweede helft de winst naar zich toe kunnen trekken. De grootste kans was twee minuten voor tijd voor Fred Benson, invaller bij PEC, die alleen op Coutinho af ging. Benson schoot de bal echter naast. Aan onze kant knalde het gehele seizoen onzichtbare Mike van Duinen rakelings over.

Dertiende plek
Ondanks de goede reeks is ADO Den Haag nog niet zeker van lijfsbehoud. Onze groen gele formatie bekleedt de dertiende plek, met een voorsprong van drie punten op nummer zestien RKC Waalwijk.