Roze Règâhs trotse gasten bij KNVB in Zeist

Op uitnodiging van de KNVB was een Haagse delegatie van de Roze Règâhs op woensdag 9 april te gast op het KNVB bondsburo in Zeist. Na de afgeslagen uitnodiging om mee te varen op de KNVB boot tijdens Gaypride 2013, waren er wel diverse contacten geweest, maar van een echte afspraak was het nooit gekomen.
Na het bijna twee uur durende gesprek, waren beide partijen zeer positief over het constructieve gesprek en de tot nu bereikte resultaten. Ook KNVB voorzitter Michael van Praag, afgelopen weekend nog te gast tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht, blijft zich persoonlijk en actief inzetten in de strijd tegen homofobie binnen het voetbal. De KNVB organiseerde voorafgaand dit duel, samen met de John Blankenstein Foundation een workshop voor de stewards van ADO Den Haag.

De weg is nog lang, maar met elkaar constructief in gesprek blijven draagt zeker bij tot de doelstellingen die de Roze Règâhs nastreven.

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.