Programma

At Saturday September 8th the annual meeting of QFF will be held in The Hague.

The days before and after the meeting The Roze Règâhs organize an extensive and attractive program, with several small special events, which guarantee a very pleasant long weekend in The Hague.

 

Das jährliche Treffen von QFF wird in Den Haag auf Sammstag den 8. September stattfinden.

Die Tage vor und nach dem Treffen organisieren die Roze Règâhs ein umfangreiches und attraktives Programm mit mehreren kleinen besonderen Veranstaltungen, die ein sehr angenehmes langes Wochenende in Den Haag garantieren.

 

De jaarvergadering van QFF vindt dit jaar op zaterdag 8 september plaats in Den Haag.

De Roze Règâhs roganiseren ronde deze vergadering een uitgebreid en aantrekkelijk programma met een aantal kleine speciale evenementen, die een zeer aangenaam lang weekend in Den Haag garanderen.

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.