Karin Blankenstein

Voorzitter John Blankenstein Foundation

“Al snel na de oprichting van de Roze Règâhs is er een samenwerking ontstaan met de John Blankenstein Foundation. Deze groep fanatieke ADO Den Haag supporters durft zich te onderscheiden en zichzelf te zijn in een omgeving die niet altijd bekend staat als ‘homovriendelijk’. Zij maken op hun eigen ludieke wijze duidelijk dat voetbal er is voor iedereen en respect hebben voor elkaar heel belangrijk is. De John Blankenstein Foundation steunt de Roze Règâhs omdat wij beiden staan voor dezelfde doelstelling; LHBT-acceptatie in de georganiseerde sport te verbeteren. En zij dit doen met liefde voor voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder”

President John Blankenstein Foundation

Soon after establishing the Pink Stores a collaboration evolved between the Storks and the John Blankenstein Foundation. This group of fanatical ADO-Den Haag supporters took to distinguishing itself by being openly gay in a non-gay-friendly environment. In a playful way the members concretize soccer should be a sport for everyone and that mutual respect is of the utmost importance. Because of similar ends the J.B.Foundation supports the Roze Règâhs. Both work hard to enhance LGBT acceptance in organized sports. Said organizations do so with love for soccer and ADO Den Haag in particular.

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.