John van Ringelenstein

Oud voorzitter ADO Den Haag,
Oud bestuurslid Betaald Voetbal KNVB

Lid Raad van Commissarissen ADO Den Haag

“Homoseksualiteit is jammer genoeg nog steeds een taboe in het professionele voetbal. Aanvaarden van wie iemand ten diepste is, betekent ook elke vorm van seksuele expressie tussen volwassen mensen aanvaarden. Zo is het in ieder geval voor mij. Als ADO supporter juich ik toe dat een initiatief als de Roze Règâhs inmiddels is geaccepteerd bij ADO. Nog mooier is de organisatie van het Queer Football Fans congres 2018 in mijn stad Den Haag. Voor de stad, voor de club en voor elk mens. Seksuele expressie is een basisbehoefte die in alle vrijheid moet kunnen worden geleefd.”

Former chairman ADO Den Haag, Former board member Royal Dutch Football Association, Member of the Supervisory Board ADO Den Haag

It is a pity homosexuality is generally still a no-go in professional soccer. I think being able to accept someone with no holds barred means automatically the acception of any sexual preference between consenting adults. As an ADO-supporter I applaud the Roze Règâhs gradually being integrated into the ADO-organization. Even more reason for cheer is my The Hague being the venue for implementing the Queer Football Fans Congres 2018. It will work wonders for the city, for our club and for everyone concerned. Sexual expression is a basic need which should be enjoyed freely.

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.