Jeroen Sanders

Oud scheidsrechter Betaald Voetbal KNVB

“Ik ondersteun het initiatief van de Roze Règâhs van harte. Voetbal is een sport van en voor iedereen. Diversiteit versterkt iedere groep. Het accepteren van verschillen is daarbij van groot belang. Het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in het voetbal bevordert de acceptatie ervan binnen en buiten de lijnen. Dat maakt het voor spelers, supporters, scheidsrechters, eenvoudiger om uit de kast te komen en maakt het spel voetbal nog mooier en kleurrijker dan het al is”.

Former referee Royal Dutch Football Association

I fully support the Pink Storks’ initiative. Football is everyone’s sport. Diversity strengthens any group. Thereby to accept differences is paramount. Creating an atmosphere in soccer in which it is comfortable to discuss homosexuality could advance acceptance considerably, inside and outside the pitch. Players, supporters and referees would find it much more easy to come out – if need be – and it would make the game even more beautiful and colourful then it already is.

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.