Geen schaal! Nipte overwinning maakt einde reeks Fräser.

Misschien was het wel het belangrijkste voor iedereen met een groen geel hart. Geen feestje in de hoofdstad. En er was geen feestje.
Een bomvol cafe Vroeger was je anders kleurde groen en geel.
In de mogelijke kampioenswedstrijd zochten de gastheren direct de aanval, wat aanvankelijk niet in doelpunten uitgedrukt kon worden. Het compact verdedigende ADO Den Haag hield redelijk stand tot de 35e minuut. Gelegenheidsaanvoerder Christian Poulsen kopte een vrije trap van Lasse Schöne achter ADO-goalie Gino Coutinho. Amper éen minuut later, terwijl tot dat moment ADO Den Haag nog niet gevaarlijk geweest was, maakte Stefano Denswil de marge echter al weer ongedaan. De centrale verdediger werkte de bal met een hijgende Michiel Kramer in zijn rug in het eigen doel. Zo konden de Hagenezen met een tevreden 1-1 ruststand aan de thee.
Na rust kwamen onze groen-gele favorieten niet meer tot aanvallen toe. De verschillen in begroting en kwaliteit kwamen met de minuut meer en meer boven water drijven. Toch duurde het tot de 69e minuut tot de hoofdstad weer mocht juichen. Davy Klaassen zorgde voor de bevrijdende voorsprong, waarna Thulani Serero de wedstrijd tien minuten later (op rand van buitenspel) leek te beslissen. Vlak voor tijd maakte Michiel Kramer, via het hoofd van Tommy Beugelsdijk nog de 3-2. Helaas bleek de resterende tijd nog te kort voor een slot offensief. Door het resultaat in Eindhoven, kon men in de hoofdstad direct huis, alle voorbereidingen ten spijt.
De tientallen fans in cafe “Vroeger was je anders” namen het verlies sportief op. De enige “schaal” die voorbij kwam, was de schaal met bitterballen! Over twee weken wacht de formatie uit Alkmaar weer. Alhoewel nog niet helemaal veilig, mogen we toch weer rekenen op een verlenging van een seizoen eredivisie.