Fryslân Boppe: ADO Den Haag niet meer te stoppen!

De groen gele trein denderde ook op de laatste competitiedag van het seizoen 2013-2014 voort.
Een veel bewogen seizoen werd met een fantastische 9e plaats afgesloten, na een verdiende 1-2 overwinning op SC Cambuur in Leeuwarden. Man of the Match; Michiel Kramer die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Terwijl het in andere stadion zinderde tot de laatste minuut, met leven tussen degraderen, nacompetitie of behoud, kon de formatie van Henk Fräser, zonder al die fratsen naar Friesland afrijden. Eerder liet Fräser weten, dat de afgelopen week slap getrained werd en dat niet te accepteren.

Cambuur had de eerste helft iets meer balbezit, maar de kansen waren voor ADO Den Haag, Van Haaren, Gehrt (twee keer) en Zuiverloon waren dicht bij een goal, namens Cambuur Ritzmaier en Scheepers. Toch waren het de friezen de voorsprong namen, in de 35ste minuut was het, wie anders, dan, Ramon Leeuwin die via de grond raak uit een hoekschop:1-0.

Na rust redde Zwinkels bij een fraaie lob van El Makrini en had ADO Den Haag alsnog op 1-1 moeten komen. Michiel Kramer kon alleen op doelman Harm Zeinstra doorlopen, maar de spits stuitte op de benen van de keeper.

Een kwartier voor tijd was het Kramer die voor zijn man kwam te staan en tikte de bal, uit een voorzet van Mitchell Schet, binnen. Schet miste korte tijd later een grote kans op de 1-2.

Die 1-2 viel in de 83e minuut alsnog. Aaron Meijers gaf de bal perfect voor op Kramer, die zijn tweede van de avond scoorde.

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.