Bloedeloos en doelpuntloos duel in Utrecht

Met zes en vier punten uit de eerste vier wedstrijden mochten respectievelijk FC Utrecht en ADO Den Haag spreken van een redelijke start van het seizoen. Zondagmiddag stonden de twee ploegen tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard. Op voorhand was het een speciaal duel voor Timothy Derijck. De Belgische verdediger is na een slechte periode bij PSV en FC Utrecht weer teruggekeerd bij ADO Den Haag. Hij hoopte zijn voormalige ploeggenoten zondagmiddag pijn te doen. Kevin Jansen haakte vlak voor de wedstrijd af, zijn vervanger Wilfried Kanon.
In het begin van de wedstrijd was FC Utrecht beter.
De ploeg van trainer Het initiatief lag in de eerste helft volledig bij de thuisploeg. ADO Den Haag kwam minder aan voetballen toe en moest het hebben van snelle uitbraken. Grote kansen waren er niet, wel een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg. Maar telkens ging het mis in de laatste fase van de aanval.
In de tweede helft ging het tempo wat omhoog. Ook na de thee was de thuisploeg dominant en kreeg het meer dan genoeg kansen om op voorsprong te komen. Het ontbrak aan scherpte bij de spitsen van FC Utrecht. En waar de thuisploeg de kansen liet liggen, kreeg ADO Den Haag de beste kans om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd brack Mitchell Schet door op rechts. Hij bediende Mike van Duinen bij de eerste paal, die zijn inzet op het nippertje gestopt zag worden door doelman Robin Ruiter.
Dit moment was de aanzet voor een levendige slotfase waarin het duel pas echt tot leven kwam.
Via Michiel Kramer en Mike Van Duinen had ADO Den Haag nog kans op meer dan een gelijkspel, maar door goed keeperswerk van Ruiter bleef het bij 0-0, een uitslag waar ADO-trainer Henk Fraser een stuk gelukkiger mee zal zijn dan zijn utrechtse collega. Door dit resultaat blijft ADO Den Haag met 5 uit 5 onderin de middenmoot hangen. De komende twee thuiswedstrijden tegen GA Eagles en AZ moeten daar verandering in brengen.