Belangstelling voor de Roze Règâhs overweldigend

Op woensdag 17 juli lanceerden de initiatiefnemers van de Roze Règâhs, in samenwerking met ADO Den Haag en de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij het persbericht. De eerste LHBT footbalfanclub in Nederland is een feit.

Amper 15 minuten later rinkelde de telefoon van de persvoorlichter van de Roze Règâhs en dat feestje duurde voort tot zeven uur ’s avonds. Komkommertijd? Of toch een unieke primeur voor ADO Den Haag?

Het ANP, de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Radio West, TV West, Den Haag FM, Hart van Nederland, OUT Tv, Metro nieuws, Brabants Dagblad, de Stentor, Provinciaal Zeeuwse Courant, de Limburger, Tubantia, Powned, Haaglanden Voetbal, Club Achter de Duinen, ADO Fans, het Leids Dagblad, Gay NL, Het Laate Nieuws in Belgie, de Morgen in Belgie, Roze Golf, Barneveldsche Courant, CambuurOnLine, FeyenoordRSS, Northside, FC Den Bosch fans, Debatbop 2, Knevel en van de Brink, Winq, etc. etc. etc.

Type de Roze Règâhs in en zie hoe Nederland reageert, Dat niet iedereen even enthousiast, is ook voor stellen. Niet elke aankoop van ADO wordt ook door een ieder bejubeld. Feit is dat de kogel door de kerk is.

Soortgelijke intitiativen in Maastricht en Rotterdam staan in de planning.

You may also like...

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.