Arnout van Kooij

Griffier bij de Gemeente IJsselstein

Voorzitter COC Haaglanden

“Den Haag, de stad van vrede en recht, maar ook de stad die in 1992 als eerste de EuroGames organiseerde en waar het Homomonument Internationaal Den Haag is gehuisvest. Den Haag, deze mooie diverse gemeente staat ook voor een inclusieve gemeente. Een stad waar je ongeacht je genderidentiteit en seksuele voorkeur jezelf mag en kunt zijn. Ook en juist op en rond het sportveld. Sinds ik kennis heb gemaakt met de Roze Règâhs ben ik me meer en meer bewust geworden van het belang van dit kleurrijke initiatief. Ik steun daarom de Roze Règâhs van harte omdat je óveral jezelf mag en moet kunnen zijn”

 

The Hague is the city of peace and justice. It is the first city to have organized the Euro Games back in 1992 and it is host to the International Gay-monument. Diversity is held high in The Hague, while this beautiful city also does its utmost to include all sorts. In The Hague you may be yourself regardless sexual preference or identity, in particular in and around sports grounds

Since I met the Roze Règâhs I became more and more aware of the importance of this colourful initiative. Therefore I support the Roze Règâhs wholeheartedly because, no matter where, anyone should be able to be who he or she is!

Welkom

“Homofobie in het voetbal” in het Haags Filmhuis, Spui 191 te Den Haag. In samenwerking met Movies that Matter is een interessant programma van films, discussies en een deskundige presentatrice samengesteld.


Presentatie door Dirk-Jan Bouw, producer van de film “I love Hooligans”. Daarin vertelt hij hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Aansluitend de film, een animatiedocumentaire in krachtige comicbook-stijl over een homoseksuele Nederlandse voetbal hooligan. Hij leeft voor het voetbal, zijn geaardheid is gedegradeerd tot een bijzaak -en bovendien een goed bewaard geheim. Alles draait om zijn club, de kameraadschap, de spanning van de wedstrijd en de strijd met de tegenstander. Alleen thuis, waar slechts clubsouvenirs op hem wachten, durft hij ook te verlangen naar geborgenheid en een liefdevol samenzijn. (Nederlands).
“Wonderkid”, regisseur Rhys Chapman. Een aangrijpende film waarin aangetoond wordt hoe slecht het nog altijd gesteld is met de acceptatie van homo’s in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler is een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst dat die voetbalwereld hem niet accepteert. Een gevecht tussen hemzelf, zijn manager, zijn medespelers en zijn fans. (Engelstalig, Nederlands ondertiteld).
“Heeft iemand nog iets te vragen”, een documentaire over meerdere facetten van homoacceptatie en homofobie in het voetbal en de partijen die daarbij betrokken zijn.
Na afloop is er een nazit met gelegenheid tot het stellen van vragen en reacties naar aanleiding van deze vertoonde films, met aansluitend een drankje en hapje in het café van het Filmhuis.