ADO Den Haag haalt uit tegen koploper Groningen

Het ongeslagen FC Groningen was vandaag de gast in het Haagse Kyocera-stadion. Ruim 10.000 toeschouwers hadden de moeite genomen om naar deze wedstrijd te komen en die zullen zeker geen spijt gehad hebben. De groen-witte formatie werd met een prachtige 3-0 naar het hoge Noorden teruggestuurd.

Letterlijk en figuurlijk de grote man aan Haagse zijde was wederom doelman Martin Hansen.
Hij verrichte een aantal cruciale reddingen, hield zijn club daarmee op de been en doet Gino Coutinho letterlijk vergeten.

In de eerste helft hadden de Groningers een licht overwicht op ADO Den Haag, dat verzorgd, tactisch speelde, maar weinig tot echt aanvallen toekwam. Opvallende man achterin was Wilfried Kanon, die een prima wedstrijd speelde en fysiek de duels met Haagse Bluf aanging.

Na de rust, in ongewijzigde opstelling waren de grote kansen waren voor ADO Den Haag. Thomas Kristensen en Dion Malone gingen de combinatie met elkaar aan en Kristensen scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van ADO. Roland Alberg, Mike van Duinen en Aaron Meijers misten daarna nog grote kansen op de 2-0.

Met een fantastische lobbal scoorde Michiel Kramer wel de 2-0. Hij kreeg in de 81e minuut de bal van Roland Alberg en verschalkte de niet sterk opererende Groningen-doelman Sergio Padt. Drie minuten later scoorde Kramer opnieuw. Wederom gaf Roland Alberg de assist. FC Groningen had voor het laatst verloren op 15 maart van dit jaar, met 2-1. Ook toen was ADO Den Haag de tegenstander.
Door de zege komt ADO Den Haag op vier punten uit drie wedstrijden te staan. De Haagse club klimt naar het linkerrijtje in de eredivisie en lopen zelfs drie punten in op Ajax…..
Komende zaterdag speelt ADO Den Haag in Leeuwarden tegen SC Cambuur.